Cu siguranță mult prea repede, Alex și-a luat rămas bun de la familie, colegi și prieteni. Dumnezeu a hotărât că locul lui nu e aici, ci acolo Sus, alături de îngeri. A luptat cu mult curaj împotriva bolii care l-a măcinat în ultimii ani, dar destinul nu i-a oferit nicio altă șansă, moartea fiind singura soluție prin care Alex a putut scăpa de suferință. E ideea pe care, vrem sau nu, trebuie sa o înțelegem, să ne-o întipărim în gândurile din care amintirea unui ”înger” nu are voie să dispară. Sprijinindu-i pe cei dragi lui Alex, ramași să-i plângă plecarea, îl ajutăm pe el sa aibă parte, acolo Sus, de bucuria pe care o merita atât de mult. Alex, printre îngeri, va putea juca din nou fotbal, va putea respira ca toți ceilalți, va avea o viață și un corp sănătos. E un ”înger” dintre ”îngeri” !
Dumnezeu să îl odihnească în pace!
Gângă Alexandru Gabriel (5.oct.1993 - 21.nov.2010)
Argument
Am fost pusa in situatia de a posta cum se construieste o barca .Am reusit sa minimalizez anumite informatii de pe internet,scriind doar esentialul.Cu ajutorul acestei cerinte am reusit sa invat prin descoperire.
Cum incepem construirea unei barci :
1. Iti alegi metoda de constructie si planul
2. Optional construiesti o barca mica (2-4m) in acelasi stil sa-ti faci mana
3. Strangi materiale si sculele
4. Pregatesti locul de constructie
5. Demarezi actele
6. Construiesti barca ...
7. Finalizezi actele si inmatriculezi barca
8. Dai barca la apa
9. Faci un chef mare si ne chemi si pe noi
10. Te lasi de job si te plimbi toata vara
Ce plan alegi si ce metoda de constructie ... asta in functie de preferinte.
Optiunile populare sunt:
- placaj, hard-chine- gen Vagabond de pe bateau.com
- placaj roundchine - cum are Dudley Dix
- lemn cu sistem strip-planking
- aici sunt multi, ex: Roberto Barros
- lemn cu sistem lapstrake
- lemn/placaj in sistem cold molding
- tabla, aluminiu
La alegerea planului trebuie sa ai in vedere reputatia designerului, actualitatea designului, ajutorul comunitatii de constructori (ex: bateau.com pt. vagabond), mai ales daca esti incepator in ale constructiei. Bineinteles, daca ai cerinte mai clare se restrange situatia: sa fie tractabila barca, sa aiba derivor rabatabil sau retractabil, etcLa barcile din placaj poti cumpara kituri, merge constructia mai repede si elimini posibile greseli la masura/taiere.Asta bineinteles daca vrei sa construiesti cu orice pret. Gurile rele spun ca s-ar putea sa iesi mult mai ieftin (si mai sigur) cu un second hand Tot inteleptii spun ca inainte de a te apuca de o constructie serioasa, sa-ti faci mana cu ceva mai mic, sa te dai pe cat mai multe tipuri de barci, sa vezi ce si cum se pune problema.
De la cunoasterea prin descoperire la invatarea colaborativa(in echipa)
Cum ma documentez - Ce caut?
-Cu ce caut? (google)
-Pana la ce grad de detaliere?
Cum structurez materialul? - argument
-tema
-detalii - text
-imagini
-film
-concluzii
-bibliografie
Cum prezint?(pe Blog)